Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Exo pa8ei melagxolia..

30 peripou ores exoun perasei apo tote pou epestrepsa sti 8essaloniki apo tis diakopes tou Pasxa kai exo idi apoktisei sterititiko sundromo! Mou leipoun ta panta apo tin Anafi, ektos apo ta Melitera pou efera stous goneis mou kai tsimpao kai go kanena pou kai pou. to xasimo sto mple tou ouranou kai tis 8alassas, ta roze iliovasilemata, oi voltes stis ammouderes paralies, ta ksenuxtia gemata pioma, oloi oi anafiotes, ta topika pasxalina e8ima, i augi kai to fegari, to mpanaki sti 8alassa, to taxidi me to ploio, oi voltes sta asprismena sokakia tis xoras kai to drosero aeraki na xtupaei to prosopo. kai diafora alla..

Μελιτερά Ανάφης

Γέμιση:

1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
5 αυγά
1 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 πακέτο βούτυρο
λίγη μαστίχα
κανέλλα – βανίλια

Για το φύλο:

1/2 κ. αλεύρι

Λίγο λάδι, τσίπουρο, λεμόνι, αλάτι

***

  • Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο (όταν η μυζήθρα είναι αποβουτυρωμένη).
  • Ανοίγουμε το φύλο και το κόβουμε σε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω να κλείσει.
  • Ψήνουμε τα μελιτερά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
***

kai gia kali epituxia sti suntagi, 8a tragoudiso to succès tou nisiou!

Eklapsa mia mera
eklapsa duo meres
ma ustera se ksexasa
kai petaksa tis veres!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

xazouli 8a se paw kai to kalokairi mi stenaxwriesai!!!!! ki an den antexeis na perimeneis mporw na dimiourgisw sun8ikes anafis edw........ as perasei i auriani skato mera kai s epifulasw polla......

annie είπε...

pots genen auto?

me xegelases me tin a8ina, alla mi nomizeis oti ksexnao toso eukola!

i anafi einai mia axia diaxroniki! paramenei analoioti sto xrono, den mporei na xa8ei etsi apla!